Login

Nederlands

Groep

Cerificatie

Wishlist

Zoeken

Bedrijf

In de wereld van Merlett is het ons streven te voorzien in de behoefte van onze klanten. Elke stap in ons productieproces wordt nauwkeurig gemonitord. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat Merlett altijd de beste slang voor een specifieke toepassing kan aanbieden.

Zorgvuldig produceren

Merlett controleert actief en beheert de gehele productieketen, van het gebruik van hoogwaardige grondstoffen tot aan de levering van de goederen aan de eindafnemer. Ons bedrijf beoogt waarborging van kwaliteit van het product tot de eindbestemming.

Flexibiliteit is onze natuur

In een snel bewegende en steeds minder voorspelbare markt is het omgaan met het onverwachte en het herkennen van de kleinste signalen belangrijk. Onze flexibiliteit in productie hierbij is van cruciaal belang in onze bedrijfsfilosofie.

Continu verbeteren door middel van ontwikkeling en innovatie

Het is onze dagelijkse bezigheid om constant te zoeken naar verbeteringen van het productieproces en naar verbeteringen in de bedrijfsprocessen. Iedere medewerker wordt gestimuleerd om hieraan bij te dragen zodat de gehele organisatie ervan kan profiteren.

Hoge kwaliteit waarborgen ondanks veranderende regelgeving

Merlett kan vertrouwen op een uitstekende kwaliteit van haar producten vanwege het vermogen zich continu te verbeteren en te ontwikkelen. De toenemende strengere kwaliteitsnormen zorgen voor een toenemende complexiteit. Merlett kan deze complexiteit het hoofd bieden waardoor je in staat bent in deze markt te overleven.

Merlett in onwikkeling

Mèrlett schoolt haar personeel blijvend zodat zij continu ideeën en verbeteringen van bedrijfsprocessen kunnen doorvoeren.

Samenwerken

Het werken als een team stelt ons in staat om de gezamenlijke krachten van alle medewerkers samen te voegen waardoor je uiteindelijk verder komt.

Betrokkenheid medwerkers en klantondersteuning

Binnen Merlett werken we op verschillende niveaus maar wel als gelijkwaardige collega's met elkaar samen. Wij streven een open en transparante communicatiewijze na, zodat ook hiermee de optimale bedrijfsresultaten mogelijk worden. Wij streven deze manier van samenwerken ook na samen met onze klanten. Samen kom je tenslotte verder.

Integriteit en respect

Aandacht voor de productkwaliteit, milieuaspecten, arbeidsomstandigheden en naleving van voorschriften staan altijd voorop bij Merlett. Onze klanten mogen vertrouwen op een betrouwvbare partner.

Klantfocus

Onze organisatie tezamen met al onze medewerkers uit alle lagen van het bedrijf dragen bij aan de tevredenheid en verwachtingen van onze klanten.

Dit is een familie verhaal van mensen, ideeën, succes, offer en vooral een programma van flexibele kunststof slangen. Het gaat om een lange reis die begon in een kleine stad in Lombardije en zich verspreid over de hele wereld. Het is een fascinerende reis door de tijd, die begon in 1950 en is vol met interessante verhalen en informatie. De avonturen van een eenvoudige, ingenieuze en vasthoudende familie hebben de naam Merlett op de kaart gezet.Sinds 1952 tot vandaag de dag is Mèrlett Tecnoplastic een toonaangevende fabrikant van flexibele technische kunststof slangen. Dit succes heeft geleid tot een koppositie in de markt. Eén van de sterke punten van Mèrlett is dat ze voor productie uitsluitend gecertificeerde materialen gebruiken. Naast de oorspronkelijke PVC productie, heeft het bedrijf haar programma uitgebreid met PP, EVA, PU en thermoplastische rubber.

In alle voorgaande jaren heeft de on-onderbroken zoektocht naar nieuwe materialen en productietechnologiën ons geholpen onze producten sterk te verbeteren en nieuwe te creeëren. In ons laboratorium testen wij constant nieuwe materialen en de invloed van deze op het milieu. Merlett heeft momenteel de grootste range aan producten in de markt mede dankszij die ontwikkeling en zoektocht naar nieuwe productiemethodes. Dit is meer dan ooit nodig omdat de markt steeds hogere eisen stelt aan deze producten. De beste service in zo kort mogelijke tijd is altijd al onze bedrijfsstrategie geweest. Daarom heeft Merlett reeds in 1980 zijn eerste Europese magazijn geopend. De jaren daaropvolgend heeft Merlett dit weten voort te zetten tot de huidige 12 filialen. Op het moment zijn er 3 productielocaties, De hoofdproductielocatie is in Daverio en heeft een oppervlakte van 43.000 m², de locatie in Varano Borghi kent een oppervlakte van 23.000 m² en sinds 2007 behoort Noviteck SA in Rancate (Zwitserland) met nog eens 3.200 m² ook tot onze groep. Daarnaast hebben wij nog een buitenterrein die een oppervlakte beslaat van 40.000 m². Onze productiefaciliteiten bestaan momenteel uit 130 productielijnen, 200 extruders en 20 persen. Merlett heeft een dagelijkse productie van 450.000 meter.


TOP